anasayfa anasayfa anasayfa
Acil Hastalara Yardım Vaktfı Acil Hastalara Yardım Vaktfı
Vakıf Duası

KURULUŞUMUZ

Sizlere vakfımızın kuruluşuna sebep olan duygusal bir olayı aktarmak istiyorum. Yaklaşık 18 yıl önce sağlık bakanlığı ile diyanet işleri başkanlığı arasında yapılan bir protokol gereği din görevlileri hastanelerde dini telkin ve moral vermekle görevlendirildiler. Ben ve arkadaşlarımdan oluşan 14 kişilik bir ekip Konya müftülüğünü temsilen numune hastanesinde ölümü bekleyen hastalara dini telkin ve moral vermekle görevlendirildik. Yine bir gün hastane ziyaretimizde kenarda muzdarip bir hasta ağlıyordu. Kendisine yaklaştım. Nasıl yardımcı olabileceğimizi sordum. Bir sıkıntısı vardı ama söyleyemiyordu. Israr etmedim, çıkarken pardon diye seslendi ve sıkıntılarını anlatacağını söyledi. Ağlayarak anlatmaya başladı. Ağlamadan anlat, biz sizleri üzmek için değil, mutlu etmek için buradayız. Buyurun anlatın, ancak ağlamadan dedim ve anlatmaya başladı.

* Hocam ben ölmekten korktuğum için ağlıyor değilim. Benim 13 yaşında bir kızım var. Bu kız bana ilaç parası kazanabilmek için şu an sokaklarda "Ayakkabı Boyacılığı" yapıyor. Ben ölürsem bu çocuk ne olacak. İşte onun için ağlıyorum, dedi.

-Amca ver adresini evine gideyim ve yardım edeyim.
* Evimin adresini bilmiyorum.
-Öyle ise ben adresimi vereyim, çocuk beni bulsun.
* Hocam, benim Allah'tan başka kimsem yok. Ziyaretime gelen ilk insan sensin.
-Peki amca seni buraya kim getirdi.
* Beni buraya 13 yaşındaki Boyacı Kız getirdi.
-Öyle ise çocuğu nerede bulabilirim.
* Eski garajda (Konya)

O gün eski garaja gittim. Boyacı kızı arıyordum. Birde ne göreyim , Erkek elbisesi giymiş, erkek şapkası takmış, kendinin kız olduğunu saklayan, adını sorduğumda adım Mustafa diyen bir çocuğa ayakkabımı boyattım. Boya sonunda babasını hastanede ziyaret ettiğimi ve kendisinin durumunu bildiğimi söyledim. Haydi kızım beni evinize götür dedim. Boyacı kız, boya sandığını aldı ve evlerinin yolunu tuttuk. Giderken hep düşünüyordum, bu boyacı kızın kız olduğu bilinirse sokaklarda bu çocuğun başına neler gelmezdi. Derken evlerine vardık; Ama oda ne! Boyacı Kızın esas sıkıntısı Omurilik kanseri olan, iki çocuklu ablası idi. Doktorlar iki ay içinde öleceğini bildirmiş, eşi tarafından terk edilmiş 26 yaşında bir bayan. Biz içeri girince toplanmaya çalıştı. Bu arada soğuk kışın şiddetinden korunmak için üzerinde sadece bir battaniyeleri vardı. Boyacı kızın ablasını ısıtmak için Tuğlayı sobanın üzerinde kızdırıp ayaklarının arasına koyduğunu gördüm. Üzerindeki battaniye açılınca korkunç manzara ortaya çıktı. Tuğlanın ayaklarını çok kötü derecede yaktığını ve bu yanıktan dolayı oluşan yaraların çok kötü kanadığını gördüm. Hemen kaptığım gibi hastaneye götürdüm. Ayaklarını tedavi ettirip eve döndük. Çayın bile olmadığı bu yoksul evin ve "Boyacı Kızın" çok büyük sıkıntıları vardı. Haydi boyacı kız, evde ölümü bekleyen abla, hastanede ölümü bekleyen baba varken boyacılık yapmasında ne yapsın!.. Acı çok büyüktü, bana çok büyük görev düşüyordu. Önce boyacı kızın üzerinde erkek elbiselerini çıkartıp, kız çocuğu kıyafetlerini giydirip, yatılı bir okula yazdırdık. Ömür boyu ücretsiz oturacakları bir ev temin ettik. Hastaların tedavisi içinde kolları sıvadık. O gün boyacı kızın çilesine son vermiştik. Bu gün o boyacı kız evlendi ve mutlu bir yuvası oldu.

Bu vesile ile acil hastalara yardım etmek için bir vakfın olmadığını gördük. Öyle ise "Acil Hastalara Yardım" eden bir vakıf kurularak kimsesizlerin himaye edilip korunacağı bir Güçsüzler Yurdu yapılmalıydı. O gün Konya Valimiz Sn. Atilla Vural'ın Onursal başkanlığında Acil Hastalara Yardım Vakfı kurularak o günkü hayalimiz olan Güçsüzler Yurdu bugün gerçek oldu. Hizmetlerimizde emeği geçenlerden Allah Razı Olsun.

Süleyman DOĞAN
                                                                                                                                                                                                    Acil Hastalara Yardım Vakfı